9. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborák se smetanou je tradiční české jídlo plné chuti a vůně. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodný a křupavý bramborák pokrytý hladkou smetanou. S pomocí kvalitních brambor, cibule, vejce a mouky vytvoříte dokonalou směs, která se následně smaží na pánvi do zlatova. Bramborák je vhodný jak pro oběd či večeři, tak i jako pikantní přídavek k jiným pokrmům. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale chutný recept a dopřejte si skvělou chuťovou jízdu.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- smetana k podávání
Postup
- Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Do mísy smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, česnek, vejce a mouku.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a důkladně promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a vytvořte z bramborové směsi placičky.
- Smažte bramboráky z obou stran do zlatova.
- Hotové bramboráky sceďte na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Servírujte s podáváním smetany.