11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Aromatický kuřecí ragú se šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Aromatický ​kuřecí ragú se šťouchanými bramborami je vynikající​ a chutný pokrm, ‌který ‌si zamilujete. Ragú je připravené z kvalitního kuřecího masa, které​ je důkladně propečené s cibulí,⁣ česnekem a⁤ bylinkami. Tato kombinace⁣ vytváří příjemnou a bohatou chuťovou paletu. Podává se s lahodnými‌ šťouchanými bramborami, které perfektně‍ doplňují a⁣ podtrhávají chuť ragú. Tento recept je ideální‍ pro‌ večeře s rodinou či přáteli a⁤ jistě si ho ⁤oblíbíte.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2⁣ cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce‍ olivového oleje
  • 2⁢ lžičky mleté papriky
  • 1 ⁣lžička mletého kmínu
  • 400 ⁤g rajčatového⁤ pyré
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa ⁤nakrájejte‌ na menší kousky a ⁣osolte a opepřete.
  2. Cibuli, česnek a mrkev nakrájejte na malé kostičky.
  3. Na pánvi ​rozehřejte olivový⁢ olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. ​Vyjměte⁤ maso z⁢ pánve.
  4. Do stejné pánve ‍přidejte cibuli, česnek ⁢a‌ mrkev a osmažte je do měkka.
  5. Přidejte papriku a kmín⁢ a ⁤orestujte je⁤ společně s zeleninou.
  6. Vraťte maso na ‍pánvi a promíchejte s ‌orestovanou zeleninou.
  7. Přidejte rajčatové​ pyré a⁣ kuřecí vývar. ​Dobře ⁣promíchejte.
  8. Pokud je potřeba, přidejte do ragú ještě ⁤sůl a pepř podle chuti.
  9. Nechejte ragú vařit při mírném varu přibližně 30 ‌minut, dokud se omáčka nezredukuje.

Servírujte aromatický kuřecí ⁣ragú se ⁢šťouchanými ⁢bramborami a ozdobte‍ bylinkami dle vlastního výběru.