11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Aromatický kuřecí ragú se šťouchanými bramborami je vynikající a chutný pokrm, který si zamilujete. Ragú je připravené z kvalitního kuřecího masa, které je důkladně propečené s cibulí, česnekem a bylinkami. Tato kombinace vytváří příjemnou a bohatou chuťovou paletu. Podává se s lahodnými šťouchanými bramborami, které perfektně doplňují a podtrhávají chuť ragú. Tento recept je ideální pro večeře s rodinou či přáteli a jistě si ho oblíbíte.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 g rajčatového pyré
- 500 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli, česnek a mrkev nakrájejte na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. Vyjměte maso z pánve.
- Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek a mrkev a osmažte je do měkka.
- Přidejte papriku a kmín a orestujte je společně s zeleninou.
- Vraťte maso na pánvi a promíchejte s orestovanou zeleninou.
- Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar. Dobře promíchejte.
- Pokud je potřeba, přidejte do ragú ještě sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte ragú vařit při mírném varu přibližně 30 minut, dokud se omáčka nezredukuje.
Servírujte aromatický kuřecí ragú se šťouchanými bramborami a ozdobte bylinkami dle vlastního výběru.