
Recept na pečené ječmenné risotto s hříbky nabízí vynikající alternativu klasického rýžového risotta.Připravte si zdravý a bohatý pokrm s ječmenem plným vlákniny a hříbkami pro jedinečný podzimní flavor. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Suroviny
- 200g ječných krup
- 500ml houbového vývaru
- 200g čerstvých hříbek
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- extra panenský olivový olej
- jemná mořská sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
Pečené ječmenné risotto s hříbky je skvělým pokrmem, který lze připravit pro různé příležitosti. Tento recept je dost jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální vařečky vyráběné v Itálii. Stačí jen následovat následující kroky.
Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Mezitím si připravte všechny suroviny. Hříbky očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Stejně postupujte i s cibulí a česnekem.
Ječné krupy si opláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat.Poté si na pánvi rozpalte olivový olej a na něm orestujte cibuli, až zesklovatí. Přidejte krupy a nechte je zesklovatět společně s cibulí. Na konci přidejte strouhaný česnek.
Připravenou směs přesuňte do pekáče. Zalijte houbovým vývarem, přidejte hříbky a ochutnejte solí a pepřem. Přikrytý pekáč vložte do trouby a pečte asi 40 minut.
po uplynutí doby pečení vyndejte pekáč z trouby a nechte ho ještě chvíli odstát, abyste se nepopálili. Pak už můžete pečené ječmenné risotto s hříbky servírovat.
Pečené ječmenné risotto s hříbky je ideální jako hlavní jídlo, ale může se podávat i jako příloha k mnoha dalším pokrmům. Je vynikající hned po upečení, ale rovněž dobře chutná i další den. Pokud si chcete zachovat jeho bohatou chuť, uschovejte ho v lednici v dobře uzavřené nádobě.
Můžete experimentovat i s dalšími přísadami. dodatečné přísady mohou obsahovat například sušené bylinky nebo jiné druhy hub. Také můžete přidat trochu vína pro unikátní chuť nebo použít různé druhy vývaru pro změnu libovolnosti pokrmu.
Toto pečené ječmenné risotto s hříbky je ideální pro vegetariány i vegany. Ale pokud nejste vegetarián nebo vegan, můžete do něj přidat i kousky vašeho oblíbeného masa.Bez ohledu na to, zda jste vegetarián, vegan, nebo masožravec, toto risotto je skvělým a vydatným jídlem pro každého.
Takže ať už chcete připravit něco zdravého a výživného pro sebe a svou rodinu, nebo hledáte něco nového a vzrušujícího pro vaše hosty, pečené ječmenné risotto s hříbky je skvělým kulinářským počinem. Je nutné zmínit, že příprava tohoto jídla může trvat nějaký čas, ale výsledek stojí za to. Buďte kreativní, experimentujte a užívejte si vaření!



