
Vyzkoušejte náš recept na klasickou Ratatouille s červeným vínem. Staňte se mistrem ve francouzské kuchyni díky jednoduchým krokům a vyváženému mixu zeleniny a koření. Ratatouille je ideální jako zdravé vegetariánské jídlo nebo bohatá příloha k masu.
„Paris je známý pro svou vysokou gastronomii a jedním z našich nejoblíbenějších francouzských pokrmů je Ratatouille. Tento klasický pokrm z provence je skvělým způsobem, jak oslavit lásku k zelenině. A k tomu, co by mohlo být lepší než sklenka červeného vína? tento recept na Ratatouille s červeným vínem je dokonalým pokladem pro víkendové večeře.“
Suroviny
- 1 aubergine
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 střední cibule
- 4 zralá rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička drceného tymiánu
- 1 lžička drceného rozmarýnu
- 1 přepo silnějšího červeného vína
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 lžíce olivového oleje
Postup
začátkem přípravy Ratatouille s červeným vínem je příprava zeleniny. Aubergine a cuketu nakrájejte na kostky. Papriku očistěte od semínek a také nakrájejte na kostky.Cibule nakrájejte na tenké plátky a rajčata na kostičky.
Předehřejte troubu na 180 stupňů celsia. Na pánev dejte olivový olej a zahřejte ho. Přidejte česnek a cibuli,osolte a opepřete a smažte,dokud nejsou cibule sklovité. To by mělo trvat asi 5 minut.
Poté přidejte papriku a smažte dalších 5 minut. Přidejte aubergine a cuketu, další lžičku soli a půl lžičky pepře.Přidejte tymián a rozmarýn a orestujte zeleninu dalších 5 minut.
nyní přidejte rajčata a víno. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte jídlo dusit dalších 15 minut. Občas promíchejte, aby se zelenina nespálila.
Po 15 minutách by měla být zelenina měkká a šťavnatá a víno by mělo být zredukováno na polovinu. Pokud je to potřeba, můžete přidat trochu vody nebo vína. V každém případě by měla být zelenina dobře pokryta omáčkou.
Teď je čas na finalizaci. Přeneste směs do pekáčku a pečte v předehřáté troubě po dobu 15 minut, nebo dokud není zelenina zcela měkká a omáčka se neredukovala na polovinu. Před podáváním nechte Ratatouille odpočívat na vařečce po dobu 5 minut.
Při servírování si můžete přidat kousky bagety nebo jiného oblíbeného pečiva, aby si hosté mohli namočit chleba do lahodné omáčky. Toto jídlo je také skvělé jako příloha k grilovanému masu nebo rybám.
Tím je Ratatouille s červeným vínem hotové. Dobrou chuť!



