16. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Staročeská pečená kachna s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7


Připravte ⁤si tradiční‌ staročeský pokrm – pečenou kachnu s knedlíkem podle našeho ​detailního receptu. ‍Kvalitní ingredience, krok za krokem instrukce a tajné tipy šéfkuchaře pro dokonalý výsledek. Oživte⁤ svou ​kuchyň vůní a chutí staročeských‌ specialit.Omlouvám⁣ se‌ za nedorozumění, ale jsem ⁢textový generátor​ a ⁤neumím⁢ generovat HTML kód. Ale ⁣mohu vám sepsat recept ​na staročeskou pečenou kachnu s knedlíkem.

Suroviny:
1 ⁣kachna
sůl
kmín
1 jablko
1 cibule
houskový knedlík
brusinky

postup:
Nejprve ‌si předehřejeme troubu na 180°C. Kachnu opláchneme, osušíme a zevnitř i ⁢zvenku ​osolíme. Následně ji zevnitř ‍potřeme kmínem. Čím⁢ více kmínu použijeme, tím výraznější bude chuť kachny. Jablko a cibuli‌ oloupeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kachny. Poté kachnu vložíme do pekáče a dáme ji do předehřáté trouby.

Pečeme‍ přibližně 2 hodiny.⁤ Během pečení kachnu několikrát přelijeme⁢ vlastní šťávou. ‍Pokud začne kůže ⁤na ⁤kachně příliš hnědnout, můžeme ji⁣ přikrýt⁤ alobalům. Po dvou hodinách ‍kachnu vyjmeme z trouby a⁣ necháme ji ještě‌ chvíli odpočívat.

Mezitím si ⁢připravíme houskový knedlík. Suroviny ⁢na knedlík⁤ promícháme, těsto formujeme do ⁢válců a zabalíme do​ potravinářské fólie.Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Pak knedlíky vyjmeme a necháme‍ chvíli vychladnout. Nakonec je nakrájíme na⁣ plátky.Kachnu můžeme podávat s houskovým ⁣knedlíkem a ​brusinkami.⁣ Pokud máme rádi omáčky, můžeme k jídlu připravit i tradiční českou‍ omáčku z kachní šťávy.

A to je vše, staročeská pečená kachna⁣ s‍ knedlíkem je hotová. Toto tradiční české jídlo ⁣si jistě‍ zamiluje každý, kdo má rád klasickou českou kuchyni s ⁤jejími ​výraznými chutěmi. Dobrou chuť.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář