
Vychutnejte si autentický argentinský hovězí steak připravený podle tradičního receptu. Empanady s masovou náplní jsou neodmyslitelnou součástí argentinské kuchyně. Recept je jednoduchý a rychlý, výsledkem je výjimečně chutné jídlo.
Pokud toužíte po autentickém argentinském jídle a zároveň se chcete ponořit do umění grilování, pak je pro vás tento recept na argentinský hovězí steak s domácím pečením empanadas ideální volbou. Čerstvé maso, vášnivé koření a pikantní omáčky zvednou vaši chuť k jídlu na novou úroveň.
Suroviny
pro hovězí steak:
- 2 hovězí steaky, asi 200g každý
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- malý balíček větviček tymiánu
Pro Empanadas:
- 1 balení listového těsta
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g mletého hovězího masa
- 1 paprika
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- Sůl a pepř
- 1 vejce k namazání
Postup
Začneme přípravou hovězího steaků:
- Steak očistíme, osušíme a potřeme olivovým olejem.
- Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Směs naneseme na obě strany steaku.
- Osolíme, opepříme a potřeme rozdrcenými lístky tymiánu.
- Necháme marinovat asi hodinu v lednici.
- Před grilováním marinovaný steak vyjmeme z lednice a necháme asi půl hodiny odpočívat při pokojové teplotě.
- Steak opečeme na rozpáleném grilu asi 2 minuty z každé strany pro medium rare. Doba grilování se může lišit v závislosti na tloušťce steaků a preferenci kuchyně.
- Hotový steak necháme ještě 5 minut odpočívat před podáváním.
Nyní se pustíme do přípravy empanadas:
- Rozehřejeme troubu na 200°C.
- Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nadrobno posekanou cibuli a česnek do změknutí.
- Přidáme mleté hovězí maso a osmahneme ho dohněda.
- Přidáme posekanou papriku, kmín, papriku, sůl a pepř.Dobře promícháme a necháme vařit dalších 5 minut.
- listové těsto rozválíme na lehce pomoučněném povrchu a vykrajujeme z něj kruhy o průměru asi 12 cm.
- na každý kruh dáme lžíci náplně,okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do půlkruhových taštiček,které pevně stlačíme na okrajích.
- Před pečením potřeme empanadas rozšlehaným vejcem.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud nejsou empanadas zlatohnědé.
A voilà! Máte připravené lahodné argentinské hovězí steaky s domácím pečením empanadas. Sloužit s nějakou pikantní omáčkou a užít si skutečnou chuť Argentiny.



