
Uvařte doma autentické pikantní masala kuře s naším krokovým receptem. Chutná kořeněná omáčka a měkké kousky kuřete vytvoří perfektní jídlo. Ideální recept na masala kuře pro milovníky pikantní indické kuchyně. Klikněte a objevte exotické chutě Indické masala.
Indická kuchyně je známá svou pikantností a komplexními chutěmi. Pikantní masala kuře, také zvané chicken tikka masala, je tradiční indické jídlo, které je oblíbené po celém světě. Toto jídlo je známé svou směsí pikantních koření, která je příznačná pro indickou kuchyni. Tento recept vám vyčaruje fantastický pokrm plný chuti a vůní, který si zamiluje každý milovník pikantního jídla.
Suroviny
- 500 g kuřecí prso
- 3 lžíce oleje
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 kus čerstvého zázvoru (cca 5 cm)
- 1 lžička koriandru v prášku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1 lžička soli
- 1 konzerva rajčat v kouscích (400 g)
- 200 ml smetany na šlehání
- čerstvá koriandr
Postup
Začněte tím, že kuřecí prsa nakrájíte na malé kousky. Poté si připravte pánvičku a rozpalte na ní olej. Přidejte na nudličky nakrájenou cibuli a nechte ji na mírném ohni, dokud nezhnědne. Poté přidejte stroužky česneku a nasekaný zázvor a za stálého míchání to vše orestujte.
Když je cibule zlatavá, přidejte do pánve koriandr, kurkumu, kmín, mletou papriku, pepř a sůl. Míchejte až do chvíle, kdy cítíte, že koření začínají vydávat svou vůni.
Poté přidejte nasekané kuřecí maso do směsi a promíchejte, dokud se maso úplně neobalí kořením. Nechte maso na pánvi, dokud nezačne získávat zlatavou barvu.
Když je maso opečené, přidejte rajčata a zalijte vodou tak, abychom maso jen mírně zakryli. Nechte vše na mírném ohni dusit,se zavřeným poklicí,přibližně 30 minut.
Nakonec přidejte smetanu a vše promíchejte. Jídlo nechte ještě 5 minut povřít.
Pikantní masala kuře podávejte s basmati rýží a posypte čerstvým koriandrem. Toto jídlo je vynikající také s naan chlebem, který použijete jako lžíci.
Indická kuchyně je známá svými pikantními pokrmy a tento recept je toho důkazem. Pikantní masala kuře je chutné a plné exotických koření. Je to skvělý způsob, jak zaznamenat všechny chutě Indie v jediném pokrmu.
Doufám, že vám tento recept přinese nové výzvy a zážitky z vaření. Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, tento pokrm je skvělým způsobem, jak zkombinovat různé chutě a techniky vaření. Užijte si každý kousek tohoto výjimečného jídla.

