
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské lasagne s hovězím masem a křehkou mozzarellou. Jednoduchý postup,suroviny z vašeho obchodu. Lasagne s hovězím a mozzarellou – italský kulinářský zážitek přímo u vás doma.
Lasagne s hovězím a mozzarellou je tradiční italské jídlo, které se skládá z vrstev těstovinových listů, hovězího, zeleniny a sýra mozzarella. Je to skvělý způsob, jak zúročit chuť hovězího společně se sýrem mozzarella a dalšími italskými surovinami. Tento recept je jednoduchý a jeho příprava nevyžaduje žádné zvláštní kulinářské dovednosti.
Suroviny
- 500 g hovězího mletého
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžičky sušeného oregána
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 plechovky rozmačkaných rajčat
- 200 ml červeného vína
- 500 g lasagne
- 500 g mozzarelly
- sůl a pepř podle chuti
- muškátový oříšek
Postup
Začněme přípravou omáčky. Na pánvi ohřejeme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na jemno nasekaný česnek a mrkev nakrájenou na malé kousky.Pak přisypeme oregano a promícháme celou směs.
Přidejte hovězí mleté maso a smažte, dokud se maso nevytuhně. Přidejte rajskou omáčku a víno a vařte na střední teplotě přibližně 30 minut. Omáčka by měla získat bohatou a silnou chuť.
Mezitím si předehřejte troubu na 180°C.Potom si nachystáte těstoviny. Lasagne by měla být před vařením namočena v teplé vodě, aby se změkčila. Poté lasagne rozdělte na menší kousky.
Teraz vytvoříte vrstvy v pekáči. Nejprve položíte vrstvu lasagne, pak vrstvu omáčky a nakonec vrstvu mozzarelly. Tento postup opakujte, dokud nebudou všechny suroviny spotřebovány.Ale pamatujte, že poslední vrstva by měla být z mozzarelly.
Pokročte v pečení lasagne v předehřáté troubě asi 30-40 minut. Lasagne by měla být zlatohnědá a bublající. Nechejte ji 10 minut odpočívat před podáváním.
A teď je tady! Perfektní lasagne s hovězím a mozzarellou. Je to ideální jídlo pro různé příležitosti, ať už se jedná o rodinný oběd nebo večeři s přáteli. toto jídlo je vždy obrovským hitem.
Buon appetito!

