18. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Vyzkoušejte tradiční francouzský recept coq au vin blanc.Krok za krokem návod na chutné kuře vařené ve víně s bylinkami.Překvapte své hosty skvělým jídlem! Tohle zadání je trochu zvláštní, protože HTML kód a běžný text jsou dvě různé věci.Zde máte HTML verzi receptu na „Coq au vin blanc“.
„`
suroviny
- 1 celý kohout nebo kuře, nasekaný na části
 - 2 šálky bílého vína
 - 2 šálky kuřecího vývaru
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 1 cibule, nasekaná
 - 250g hromadky čerstvých žampionů
 - 60g másla
 - 1 lžičku sušeného tymiánu
 - 1 lžičku sušeného šalvěje
 - 1 list bobkový list
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Rozehřejte troubu na 175 stupňů C.
 - V hlubokém pekáči rozpusťte máslo přes středně vysoké teplo. Přidejte kohouta nebo kuřecí kusy a smažte je ze všech stran, dokud nejsou do zlatova. Vyjměte kuře a odložte ho stranou.
 - Do téhož pekáče přidejte cibuli, česnek a žampiony. Smažte, dokud cibule nezačne měknout a žampiony nezačnou hnědnout. Při smažení přidejte trochu soli a pepře.
 - Vraťte kuřecí kusy zpět do pekáče a přidejte tymián,šalvěj a bobkový list. Dobře promíchejte, aby byly všechny kusy kuřete pokryté bylinkami.
 - Přidejte bílé víno a kuřecí vývar.Ujistěte se, že jsou kuřecí kusy v pekáči ponořené do tekutiny.
 - Odrážku překryjte pekáč a vložte jej do předehřáté trouby.Nechte kuře pečeni po dobu asi 1 a 1/2 hodiny, nebo dokud není kuře šťavnaté a dobře upečené.
 - Podávejte Coq au vin blanc horké s bagetou, bramborami nebo rýží. Tento recept je skvělý pro romantickou večeři nebo speciální příležitost, když chcete udělat dojem na své hosty.
 
„`
Tento recept bude vypadat esteticky příjemně a bude snadno sledovatelný. Vaši čtenáři budou jistě potěšeni tím,jak snadno mohou držet krok s tímto receptem díky jeho čisté a jednoduché HTML struktuře. Běžný text s tímto počtem slov by byl mnohem delší. 


