10. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kuře v normanském stylu
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte tento vynikající recept na kuře v ⁤normanském stylu. S jemnými chutěmi jablka a smetany se stane rychlým favoritem. Ideální na romantickou večeři nebo rodinný oběd.​ Vydejte se na gastronomickou cestu do Normandie bez toho,abyste museli opustit svou kuchyň.

Kuře v⁣ normanském stylu je tradiční francouzský recept,⁤ který je hodně oblíbený svým‍ pikantním a hustým⁣ omáčkám.‍ Ačkoli tento recept může vypadat složitě, je poměrně snadné ho připravit. Kombinace ⁤kuřecího masa, jablka a‍ brandy dává tomuto ​jídlu ‌hlubokou a rafinovanou⁤ příchuť. pojďme se podívat, jak tento vynikající pokrm připravit!

Suroviny

  • 1 celé kuře o váze asi 1,5 kg
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 jablka, oloupaná, vykernená⁢ a nakrájená na kousky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml jablka cider
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce ​brandy
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 2 lžíce ‌nasekané petrželky

Postup

  1. Nejdříve osolte a opepřete kuře. Poté ​jej položte na prkénko a nechte ho odpočívat, zatímco připravujete ostatní suroviny.
  2. V hluboké pánvi roztopte máslo a olivový olej. Přidejte kuře a orestujte ho dozlatova ze všech stran. Kuře pak přeneste na talíř.
  3. do​ pánve, ve které se smažilo kuře, přidejte cibuli a česnek. Smažte,dokud nebude cibule zcela měkká a zlatá.
  4. Poté do pánve přidejte nasekaná jablka a smažte je, dokud nezačnou hnědnout.
  5. Přidejte mouku do pánve‌ a promíchejte ji s cibulí a jablky, ‍dokud nebude všechno dobře pokryté.
  6. Nalijte cider, vývar a brandy do pánve. Přiveďte k varu, poté snížte teplotu a nechte všechno jemně probublávat 5 minut.
  7. Vložte kuře zpět do‌ pánve, ⁤pokryjte​ pokličkou a nechte asi hodinu​ na mírném ohni, dokud kuře nebude zcela vařené.
  8. Kuře z pánve vyndejte a odložte na stranu. Omáčku na pánvi promíchejte s mléčnou smetanou a pokračujte v vaření dalších 5 minut, dokud​ se omáčka nezahustí.
  9. Vraťte kuře do omáčky⁣ a nechte ho v ní jen prohřát.
  10. Před podáváním posypejte nasekanou petrželkou.

Toto jídlo je skvělé podávané s bramborovou kaší nebo hranolky.Je také dobré ho doplnit svěžím bagetovým chlebem,kterým můžete namáčet omáčku z pánve.

Kuře v normanském stylu je⁤ jedním z těch ⁣receptů, které jsou skvělé pro zvláštní příležitosti, ale i‍ na obyčejný den. Je to‍ jídlo, které zahřeje vaše srdce, ‌pokaždé, když ho připravíte.‌ Pamatujte, že klíčem k úspěchu je kvalitní cider a brandy, které dodají omáčce tu správnou hloubku chuti. Přejeme vám příjemnou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář