8. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Brazilský hovězí guláš s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7


vyzkoušejte tento autentický recept na brazilský hovězí guláš‌ s koriandrem. Jednoduchý krok​ za krokem návod,⁤ pro perfektní‌ kuchařský zážitek. Navoďte chuť Brazílie přímo ve své kuchyni.

Suroviny

  • 1 kilogram ​hovězí⁢ svíčková
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě ⁣mletý pepř podle chuti
  • 2 středně velké cibule
  • 4 ‍stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 4 ⁤rajčata
  • 2 lžíce rajčatového‍ protlaku
  • 1 lžička sambal oelek (indonéská papriková ⁢pasta)
  • 500⁢ ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 2 lžíce koriandru
  • 1​ lžíce kumínu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • hrst čerstvého koriandru

Postup

1. Na začátek si ‌připravte​ všechny suroviny. Hovězí svíčkovou nakrájejte na kousky velikosti asi ⁤2-3 cm. cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte ⁤na drobno. Papriky omyjte,⁤ odstraňte jádřinec a semena a také⁤ nakrájejte na menší kousky. Rajčata omyjte a nakrájejte‌ na⁤ osminky.

2. Do velkého hlubokého pánve nebo hrnce dejte ‍olivový olej ⁤a zahřejte ho na středně vysoké teplotě. Přidejte nakrájené ⁤hovězí a opečte je ze všech stran, dokud ‌nezískají krásnou hnědou barvu. Poté je vyjměte z hrnce ‌a odložte je‍ stranou.

3. Do stejného hrnce ⁢přidejte ​nasekanou cibuli a česnek a opečte je, dokud nejsou‍ měkké a zlatavé. Přidejte nakrájené papriky a rajčata a smažte dalších pár‌ minut,dokud ovoce‌ nezačne⁤ mírně změkčovat.

4. ⁣Poté přidejte rajčatový protlak, sambal oelek, koriandr, kumín a sladkou papriku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a ‍koření se ​začalo ⁤rozpouštět ‌a uvolňovat své aroma.

5. Vraťte hovězí ⁤kusy zpět do hrnce a přidejte vývar. Promíchejte, zvyšte teplotu⁤ a ⁣přiveďte ‌směs k‍ varu. Jakmile začne směs vařit, otočte teplotu na ‌nízkou a ​nechte guláš pomalu dusit asi 2-3 hodiny, dokud je maso úplně ⁣měkké a omáčka se zredukovala a zhoustla.

6.‌ Asi 10 minut před koncem⁣ vaření přidejte lžíci worcesterské ⁢omáčky a promíchejte. To dodá guláši ‍krásnou, ⁤bohatou a hlubokou chuť.

7. Před podáváním ⁣guláš posypte čerstvým koriandrem. Guláš podávejte ‌s vařenou rýží,‌ fazolemi nebo s⁢ chlebem. Brazílie⁣ je známá svou ​láskou k ‍fazolím, ⁣takže je můžete také přidat do vašeho guláše⁣ nebo je podávat na ​straně.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář