
vyzkoušejte tento autentický recept na brazilský hovězí guláš s koriandrem. Jednoduchý krok za krokem návod, pro perfektní kuchařský zážitek. Navoďte chuť Brazílie přímo ve své kuchyni.
Suroviny
- 1 kilogram hovězí svíčková
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 4 rajčata
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sambal oelek (indonéská papriková pasta)
- 500 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- 2 lžíce koriandru
- 1 lžíce kumínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- hrst čerstvého koriandru
Postup
1. Na začátek si připravte všechny suroviny. Hovězí svíčkovou nakrájejte na kousky velikosti asi 2-3 cm. cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno. Papriky omyjte, odstraňte jádřinec a semena a také nakrájejte na menší kousky. Rajčata omyjte a nakrájejte na osminky.
2. Do velkého hlubokého pánve nebo hrnce dejte olivový olej a zahřejte ho na středně vysoké teplotě. Přidejte nakrájené hovězí a opečte je ze všech stran, dokud nezískají krásnou hnědou barvu. Poté je vyjměte z hrnce a odložte je stranou.
3. Do stejného hrnce přidejte nasekanou cibuli a česnek a opečte je, dokud nejsou měkké a zlatavé. Přidejte nakrájené papriky a rajčata a smažte dalších pár minut,dokud ovoce nezačne mírně změkčovat.
4. Poté přidejte rajčatový protlak, sambal oelek, koriandr, kumín a sladkou papriku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a koření se začalo rozpouštět a uvolňovat své aroma.
5. Vraťte hovězí kusy zpět do hrnce a přidejte vývar. Promíchejte, zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu. Jakmile začne směs vařit, otočte teplotu na nízkou a nechte guláš pomalu dusit asi 2-3 hodiny, dokud je maso úplně měkké a omáčka se zredukovala a zhoustla.
6. Asi 10 minut před koncem vaření přidejte lžíci worcesterské omáčky a promíchejte. To dodá guláši krásnou, bohatou a hlubokou chuť.
7. Před podáváním guláš posypte čerstvým koriandrem. Guláš podávejte s vařenou rýží, fazolemi nebo s chlebem. Brazílie je známá svou láskou k fazolím, takže je můžete také přidat do vašeho guláše nebo je podávat na straně.

