
Připravte si autentické korejské bibimbap s kuřecím masem doma díky našemu jednoduchému a chutnému receptu. Korejská kuchyně nikdy nebyla tak dostupná!
Bibimbap je klasickým korejským jídlem, které spojuje různé chutě a textury do jednoho lahodného pokrmu. Kromě různých syrových a vařených zelenin, Bibimbap obsahuje také maso (v našem případě kuře) a vajíčko. Rozhodně nejsme korejští kuchaři, ale toto je naše verze této klasických mísy.
Suroviny
- 200g kuřecích prsou
- Marináda pro kuřecí maso:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky medu
- 2 stroužky česneku, strouhané
- Malý kousek zázvoru, strouhaný
- 4 porce vařené rýže
- 4 vejce
- 2 mrkve, nastrouhané
- 200g špenátu
- 200g nakládané ředkvičky nebo řepa
- 2 lžíce sezamových semínek
- gochujang omáčka:
- 4 lžíce chilli pasty gochujang
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce vody
Tip: Suroviny, jako je gochujang pasta nebo nakládaná ředkvička, lze zakoupit v asijských obchodech nebo online.
Postup
1. Začínáme přípravou marinády pro kuřecí maso. Do misky přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, med, strouhaný česnek a zázvor a dobře promícháme. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky a přidáme do marinády. Necháme odležet alespoň 30 minut,pokud je to možné,nechte přes noc v lednici pro maximální chuť.
2. Mezitím připravíme zeleninu. Mrkev nastrouháme a špenát omyjeme. Nakládanou ředkvičku nebo řepu nakrájíme na tenké plátky.
3. Vaříme rýži podle návodu na balení.
4. Připravíme gochujang omáčku. Všechny ingredience dáme do misky a promícháme.
5. Kuřecí maso opečeme na pánvi na středním ohni asi 5 minut. Maso by mělo být zlatohnědé a šťavnaté.
6. Ve větší pánvi orestujeme špenát, mrkev a nakládané zeleniny. Po odstavení z ohně přidáme sezamová semínka pro extra chutě a křupavost.
7. Vejce opečeme na pánvi podle preferencí, pokud máte rádi tekutý žloutek, nechte je jenom chvíli. Doporučené je nechat žloutek měkký, protože se promíchá s celou mísou a dodá extra chutě.
8. Na talíři nebo v misce servírujeme rýži, kuřecí maso a zeleninu. Na vrch položíme opečené vejce a pocákneme gochujang omáčkou. Korejský bibimbap je lepší,když se před konzumace promíchá.
Tip: Pokud chcete bibimbap podat jako tradiční jídlo, použijte kamennou nebo keramickou misku a podávejte se lžící a párátky.
Přeji vám dobrou chuť!

