15. 7. 2025
Autor: Olga Vařilová
Brazilská polévka s černými fazolemi
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte exotický‌ recept na brazilskou polévku s⁢ černými fazolemi. Tento chutný a výživný pokrm je ideální na podzimní večery. Krok za‌ krokem vám ukážeme, jak na to. Navíc se⁢ dozvíte o jeho původu​ a tradici v Brazílii. Varí se⁢ rychle a snadno. V tomto ​receptu se podíváme na tradiční ⁣brazilskou polévku s ⁣černými fazolemi. Tato polévka je známá svou chutí a výživovými hodnotami, které poskytuje. Fazole jsou velmi ‌bohaté na bílkoviny a vlákninu, takže tato polévka je skvělým způsobem,​ jak získat všechny potřebné živiny.

Suroviny

  • 500 gramů černých fazolí
  • 1 litr vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 1‍ paprika
  • 1 pórek
  • 250 gramů klobásy (může být​ i kuřecí ⁢nebo vepřová)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl ⁢a pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky

Postup

Postup ⁣přípravy této polévky je poměrně jednoduchý a nevyžaduje mnoho času ani zkušeností v ⁤kuchyni. Následujte následující kroky a užijte si vynikající brazilskou polévku.

  1. Nejprve je třeba ‌namočit fazole přes noc do vody. To je důležitý krok, který zajistí, že fazole se budou moci⁢ dobře vařit a budou měkké.
  2. Poté, co ​jsou fazole namočené, je můžeme začít vařit. Do velkého hrnce dejte fazole a vodu a nechte vařit asi hodinu a půl. Mějte na paměti, že doba vaření může ‌záviset na druhu a kvalitě fazolí, takže je doporučeno sledovat jejich jemnost ‍občas.
  3. Zatímco ⁣se fazole‍ vaří, můžete ‍připravit ostatní ingredience. Na olivovém oleji osmažte nasekaný česnek, cibuli a papriku. Když ⁣jsou tyto ingredience měkké a zlatavé, přidejte klobásu⁤ a pokračujte v smažení, dokud není klobása plně uvařená.
  4. Po vysmážení​ všech ingrediencí je potřeba ‌je přidat do hrnce s fazolemi. Přidejte také pórek a papriku a ⁤ochutnejte solí, pepřem a paprikou. Dobře promíchejte a nechte‌ vařit dalších 30 minut.
  5. Polévka je hotová, když jsou všechny ingredience měkké a polévka ⁣má krémovou konzistenci. Pokud ⁤je ​polévka příliš hustá, můžete přidat ​trochu⁤ vody. Pokud naopak ⁤preferujete hustší ⁢polévku, můžete ji trochu prodloužit.

Teď už jen stačí servírovat polévku do mís ⁣a můžete ji podávat s čerstvým chlebem nebo s rýží. Tato brazilská polévka s černými fazolemi je skvělou ‍volbou pro teplý oběd nebo večeři, když potřebujete⁣ něco výživného a chutného. Přílohy můžete variovat podle vašich preferencí. Tak třeba ⁤Brazilští lidé často servírují ‍tuto polévku s rýží, avšak skvěle chutná také s čerstvým bagetou a máslem. Užijte si ​jídlo!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář