
Vyzkoušejte exotický recept na brazilskou polévku s černými fazolemi. Tento chutný a výživný pokrm je ideální na podzimní večery. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to. Navíc se dozvíte o jeho původu a tradici v Brazílii. Varí se rychle a snadno. V tomto receptu se podíváme na tradiční brazilskou polévku s černými fazolemi. Tato polévka je známá svou chutí a výživovými hodnotami, které poskytuje. Fazole jsou velmi bohaté na bílkoviny a vlákninu, takže tato polévka je skvělým způsobem, jak získat všechny potřebné živiny.
Suroviny
- 500 gramů černých fazolí
- 1 litr vody
- 2 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 1 paprika
- 1 pórek
- 250 gramů klobásy (může být i kuřecí nebo vepřová)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička papriky
Postup
Postup přípravy této polévky je poměrně jednoduchý a nevyžaduje mnoho času ani zkušeností v kuchyni. Následujte následující kroky a užijte si vynikající brazilskou polévku.
- Nejprve je třeba namočit fazole přes noc do vody. To je důležitý krok, který zajistí, že fazole se budou moci dobře vařit a budou měkké.
- Poté, co jsou fazole namočené, je můžeme začít vařit. Do velkého hrnce dejte fazole a vodu a nechte vařit asi hodinu a půl. Mějte na paměti, že doba vaření může záviset na druhu a kvalitě fazolí, takže je doporučeno sledovat jejich jemnost občas.
- Zatímco se fazole vaří, můžete připravit ostatní ingredience. Na olivovém oleji osmažte nasekaný česnek, cibuli a papriku. Když jsou tyto ingredience měkké a zlatavé, přidejte klobásu a pokračujte v smažení, dokud není klobása plně uvařená.
- Po vysmážení všech ingrediencí je potřeba je přidat do hrnce s fazolemi. Přidejte také pórek a papriku a ochutnejte solí, pepřem a paprikou. Dobře promíchejte a nechte vařit dalších 30 minut.
- Polévka je hotová, když jsou všechny ingredience měkké a polévka má krémovou konzistenci. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Pokud naopak preferujete hustší polévku, můžete ji trochu prodloužit.
Teď už jen stačí servírovat polévku do mís a můžete ji podávat s čerstvým chlebem nebo s rýží. Tato brazilská polévka s černými fazolemi je skvělou volbou pro teplý oběd nebo večeři, když potřebujete něco výživného a chutného. Přílohy můžete variovat podle vašich preferencí. Tak třeba Brazilští lidé často servírují tuto polévku s rýží, avšak skvěle chutná také s čerstvým bagetou a máslem. Užijte si jídlo!

