2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodné dušené hovězí s pimenty, které se rozplývá na jazyku. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních chutí a je snadno připravitelný. Podívejte se na náš jednoduchý postup krok za krokem a vychutnejte si dokonalou kombinaci masa s exotickými pimenty. 
Suroviny
- 500g hovězího masa
 - 2 lžíce oleje
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžička mletých pimentů
 - 1 lžička mleté papriky
 - 1 lžička kmínu
 - 1 lžička soli
 - čerstvě mletý černý pepř
 - 400ml hovězího vývaru
 
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek jemně nasekejte.
 - Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, přidejte česnek a pár minut restujte.
 - Přidejte kousek maso a za občasného míchání ho osmažte ze všech stran dozlatova.
 - Přisypte piment, papriku, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
 - Zalijte hovězím vývarem, přiklopte poklicí a nechte dusit asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
 - Podávejte s rýží nebo chlebem.
 

