30. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri sosou je lahodná pochoutka pro milovníky grilovaného masa. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit typicky argentinské jídlo s bohatou chutí a výrazným aroma. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickou náladou již od prvního soustu!
Suroviny
- 2 kusy steaků (preferovaně hovězí anebo vepřové)
- 1 šálek nasekané čerstvé petržele
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku červeného vína
- 1/4 šálku octa
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 čajová lžička červené papriky (mletá)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve připravte chimichurri omáčku. Smíchejte petržel, česnek, víno, ocet, olivový olej, červenou papriku, sůl a pepř v míse.
- Když je omáčka připravená, dejte ji stranou a připravte steak.
- Steaky osolte a opepřete podle chuti a nechte je asi 30 minut odpočívat.
- Na grilu sirozte steaky podle preferovaného stupně propečení (rare, medium, well done).
- Po upečení podávejte steak s chimichurri omáčkou a přílohou dle vašeho výběru.

