30. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Bun cha – vietnamské vepřové maso s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Bun cha je oblíbené vietnamské jídlo, které spojuje grilované ‌vepřové maso s čerstvými bylinkami, zeleninou a nudlemi. Inspirujte se‍ touto ⁢lahodnou⁢ recepturou a připravte si doma tento exotický pokrm plný chutí!

Suroviny

  • 400g vepřového masa (nasekaného na⁣ menší kousky)
  • 200g rýžových nudlí
  • 2 ⁣stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 ⁣lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1‌ lžička mletého‌ černého pepru
  • Šťáva z 1 limetky
  • Mix zeleniny (mrkev, okurka, listy máté)

Postup

  1. Smíchejte rybí omáčku,​ cukr, olej, mletý černý pepř a česnek v​ míse.
  2. Přidejte kousky vepřového masa do ​marinády a ‍nechte je odpočívat alespoň ​30‌ minut.
  3. Vezměte si vařící vodu a ​vařte​ v ní rýžové nudle podle⁣ pokynů na obalu.
  4. Na grilu či pánvi osmahněte maso až ‌bude ​zlatě hnědé a propečené.
  5. Smažte nudle na ⁤pánvi a smíchejte je ⁢s⁤ marinádou z masa.
  6. Na talíři servírujte ​nudle s masem a doplňte je⁤ čerstvou zeleninou a šťávou z ‍limetky.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *