30. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Bun cha je oblíbené vietnamské jídlo, které spojuje grilované vepřové maso s čerstvými bylinkami, zeleninou a nudlemi. Inspirujte se touto lahodnou recepturou a připravte si doma tento exotický pokrm plný chutí!
Suroviny
- 400g vepřového masa (nasekaného na menší kousky)
- 200g rýžových nudlí
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého černého pepru
- Šťáva z 1 limetky
- Mix zeleniny (mrkev, okurka, listy máté)
Postup
- Smíchejte rybí omáčku, cukr, olej, mletý černý pepř a česnek v míse.
- Přidejte kousky vepřového masa do marinády a nechte je odpočívat alespoň 30 minut.
- Vezměte si vařící vodu a vařte v ní rýžové nudle podle pokynů na obalu.
- Na grilu či pánvi osmahněte maso až bude zlatě hnědé a propečené.
- Smažte nudle na pánvi a smíchejte je s marinádou z masa.
- Na talíři servírujte nudle s masem a doplňte je čerstvou zeleninou a šťávou z limetky.

