19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na Dhal s karfiolom a kari, který vám rychle zasytí a zahřeje. Tato indická chuťová bomab je plná aromatických koření a zdravých ingrediencí, které vám dodají energii na celý den. Nechte se unést exotickými vůněmi a chutěmi tohoto jednoduchého a chutného pokrmu!
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 1 karfiol, rozdělený na růžičky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nastrouhané
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte červenou čočku podle pokynů na obalu a nechte ji uvařit ve vodě, dokud nebude měkká.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
- Přidejte karfiol a restujte ho asi 5 minut, dokud nezměkne.
- Přidejte kari koření a vařte další minuty, aby se uvolnily jeho chutě.
- Poté přidejte uvařenou čočku, kokosové mléko a nechte směs provařit asi 10 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplé s rýží nebo naan chlebem.

