19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s hranolkami je lahodné francouzské jídlo, které lahodí chuťovým buňkám. Tento recept kombinuje měkké a šťavnaté hovězí maso s aromatickou omáčkou a křupavými hranolkami. Nechte se unést chuťovým zážitkem a vyzkoušejte připravit tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g slaniny
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a mrkev.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku a zalijeme vínem a vývarem.
- Přidáme bobkový list, tymián, sůl a pepř a dusíme do měkka.
- Servírujeme s hranolkami a čerstvým petrželem.

