17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap – míchaná zeleninová rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské ⁢jídlo, které spojuje rýži s⁤ pestrou paletou zeleniny ‌a​ masem. Zeleninová rýže, ‌doplněná omáčkou ​Gochujang, je chuťová exploze plná ‍exotických chutí. Vyzkoušejte‍ tento jednoduchý a zdravý recept na bibimbap a okusíte korejskou kuchyni jako nikdy předtím.

Suroviny:

  • 250g jasmínové rýže
  • ½ hrnku naklíčených fazolí ⁣mungo
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2‍ stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl ⁤a pepř podle chuti

Postup:

  1. Uvařte rýži⁤ podle návodu na obalu. Opláchněte a nechte vychladnout.
  2. Oloupejte‌ a nakrájejte mrkev na tenké ⁤proužky, cuketu na kostičky, papriku na ‍plátky a cibuli na kolečka.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu společně s naklíčenými fazolemi.
  4. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a smažte ho ‌společně se zeleninou.
  5. Přilijte sójovou omáčku a podle chuti dochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
  6. V míse ⁤smíchejte uvařenou rýži se zeleninou ‍a podávejte jako ‌bibimbap.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *