17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s pestrou paletou zeleniny a masem. Zeleninová rýže, doplněná omáčkou Gochujang, je chuťová exploze plná exotických chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept na bibimbap a okusíte korejskou kuchyni jako nikdy předtím.
Suroviny:
- 250g jasmínové rýže
- ½ hrnku naklíčených fazolí mungo
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Uvařte rýži podle návodu na obalu. Opláchněte a nechte vychladnout.
- Oloupejte a nakrájejte mrkev na tenké proužky, cuketu na kostičky, papriku na plátky a cibuli na kolečka.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu společně s naklíčenými fazolemi.
- Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a smažte ho společně se zeleninou.
- Přilijte sójovou omáčku a podle chuti dochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
- V míse smíchejte uvařenou rýži se zeleninou a podávejte jako bibimbap.

