17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Nasi Goreng – smažená rýže s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Nasi ⁣Goreng je ‍tradiční indonéské jídlo, které spojuje smaženou rýži s aromatickým kořením. Tento⁤ lahodný pokrm se ‌připravuje‌ ze zbylé ⁢rýže ​a může být obohacen o různé přísady jako ‍například ‌zeleninu, maso nebo vejce. ‌Vyzkoušejte tento recept a užijte si exotickou chuť Indonésie přímo doma. ⁢

Suroviny

  • 400g vařené studené rýže
  • 2 vajíčka
  • 100g kousky masa (kuřecí, vepřové⁢ nebo⁤ krevety)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř​ podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm na drobné kousky nakrájenou ​cibuli.
  2. Přidejte⁢ na plátky nakrájený česnek a ⁣kousky masa.⁢ Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Přidejte ​vařenou rýži a​ promíchejte s ostatními surovinami.
  4. Vytvořte malé volné místo na pánvi ‍a přidejte do něj rozklepnutá‍ vajíčka. Prosušte je až ztuhnou‍ a⁤ následně ‍je vmíchejte do směsi na pánvi.
  5. Přidejte mletou kurkumu a sójovou omáčku.‌ Promíchejte a podle‍ chuti ⁤přidejte sůl a pepř.
  6. Nechejte všechno zahřát⁤ a ​propojit chutě. Hotové jídlo můžete posypat nasekanou vlašskou nebo lískovou ‌vlašskou‍ na ozdobu.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *