17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které spojuje smaženou rýži s aromatickým kořením. Tento lahodný pokrm se připravuje ze zbylé rýže a může být obohacen o různé přísady jako například zeleninu, maso nebo vejce. Vyzkoušejte tento recept a užijte si exotickou chuť Indonésie přímo doma.
Suroviny
- 400g vařené studené rýže
- 2 vajíčka
- 100g kousky masa (kuřecí, vepřové nebo krevety)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžíce sójové omáčky
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek a kousky masa. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Vytvořte malé volné místo na pánvi a přidejte do něj rozklepnutá vajíčka. Prosušte je až ztuhnou a následně je vmíchejte do směsi na pánvi.
- Přidejte mletou kurkumu a sójovou omáčku. Promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Nechejte všechno zahřát a propojit chutě. Hotové jídlo můžete posypat nasekanou vlašskou nebo lískovou vlašskou na ozdobu.

