16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný bulharský rajčatový salát s fetou, který díky kombinaci šťavnatých rajčat, aromatické fety a osvěžující zeleniny okouzlí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept je ideální volbou jako lehké občerstvení nebo příloha k jídlu. Navíc je příprava rychlá a snadná, takže si ho můžete dopřát kdykoliv jste v náladě na něco chutného a zdravého. Zamilujete se do chutí Bulharska!
Suroviny
- 500g rajčat
- 200g fety
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- olivový olej
- ocet
- sůl a pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Rajčata, cibuli, papriku a okurku nakrájejte na drobné kousky a dejte do mísy.
- Přidejte na kostičky nakrájenou fetu.
- Přidejte olivový olej, ocet, sůl a pepř dle chuti.
- Smíchejte všechny suroviny dohromady a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici, aby chutě mohly splynout.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

