6. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Masala Paneer s jemným kariuvoňským gusto
zdroj: Recepty 24/7

Masala Paneer s jemným kariuvoňským gusto je lahodná indická pokrm, která spojuje křupavé smažené sýrové kostky s bohatou omáčkou plnou exotických koření. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně, kteří si rádi‍ dopřejí chuťový⁣ zážitek plný aroma kariu a šťavnatého sýra paneer. S tímto receptem si můžete snadno připravit autentickou indickou chuť přímo v pohodlí vaší kuchyně. Podívejte se na ⁢náš krok za krokem návod a užijte si lahodné Masala Paneer s jemným kariuvoňským gusto dnes!‍

Suroviny

  • 250g paneeru (indického sýra)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 1 lžička jemného kari
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička ‍mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl⁢ a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Paneer nakrájejte na⁢ malé kostky. Cibuli, rajčata a papriku nakrájejte na menší kousky. Oloupejte a nasekejte česnek.
  2. Na pánvi si rozpálením‌ oleje osmažte cibuli a česnek, poté přidejte kari, garam ​masalu,⁢ kurkumu, koriandr ‌a kmín. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte rajčata a papriku a restujte do měkka. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu ​vody.
  4. Přidejte nakrájený paneer a restujte asi 5 minut, dokud sýr⁤ nezměkne a důkladně se promíchá se všemi kořeněnými ingrediencemi.
  5. Podle chuti osolte a opepřete. ⁣Pokud je směs příliš suchá, ⁤přidejte ještě trochu vody a nechte provařit pár minut.
  6. Hotové Masala ‌Paneer podávejte s rýží nebo indickým ⁢chlebem naan a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *