10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kokosový krém s tuňákem je lahodná a exotická pochoutka, která se rychle připraví a skvěle chutná. V tomto receptu se snoubí jemný kokosový krém s lahodným tuňákem, vytvoříte tak chutnou a zdravou večeři plnou omega-3 mastných kyselin. Vyzkoušejte náš recept na kokosový krém s tuňákem a pochutnejte si na neotřelém spojení exotických chutí.
Suroviny
- 1 konzerva tuňáka
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- sojová omáčka
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte do pánve tuňáka a krátce restujte, až trochu zhnědne.
- Po chvíli zalijte kokosovým mlékem a nechte probublat asi 10 minut.
- Přidejte lžíci sojové omáčky a ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.