10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bun cha je tradiční vietnamské jídlo skládající se z grilovaného vepřového masa, čerstvých bylinek a nudlí. Recept vás provede krok za krokem, jak si připravit tuto lahodnou pokrm plnou exotických chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ocenění nevynechají!
Suroviny
- 500 g vepřového masa (nejlepší je vepřová plec)
- 200 g rýžových nudlí
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce oleje
- čerstvá zelenina (např. okurka, mrkev, paprika)
- čerstvá bylinky (např. máta, koriandr)
Postup
- Na začátek si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Smícháme rybí omáčku, cukr, sůl, pepř, olej a nasekaný česnek.
- Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme ho s marinádou. Necháme alespoň hodinu odležet, ideálně přes noc v lednici.
- Nudle uvaříme podle návodu na balení a necháme je vychladnout.
- Grilujeme maso na rozpálené pánvi nebo grilu až do zlatavé barvy.
- Zeleninu nakrájíme na tenké plátky a bylinky najemno posekáme.
- Hotové maso servírujeme s uvařenými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Můžeme přidat ještě trochu rybí omáčky nebo citronovou trávu pro větší chuťový zážitek.