9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s černým fazolem je lahodná a zdravá večerní pochoutka plná chuti a živin. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte svému tělu kvalitní a lahodnou stravu.
Suroviny:
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 500g vařeného černého fazole
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte kmín a koriandr a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rajčata, zalijte vodou a povařte do měkkosti rajčat.
- Poté polévku rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Přidejte vařený černý fazole a rajčatový protlak. Dochutíme solí a pepřem.
- Nechejte polévku provařit a podle chuti dochuťte. Podávejte posypanou nasekanou petrželkou.