9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová polévka s černým fazolem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová ‍polévka s ​černým fazolem ​je lahodná a zdravá večerní ⁤pochoutka plná⁣ chuti a živin. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte svému⁢ tělu kvalitní a‍ lahodnou stravu.

Suroviny:

  • 500g‌ rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 500g vařeného černého fazole
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř
  • čerstvá ⁣petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Rajčata oloupejte ‌a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový⁣ olej a osmahněte na něm cibuli a⁣ česnek. Přidejte kmín a koriandr a restujte‌ dalších ⁢pár minut.
  3. Přidejte rajčata,‌ zalijte ⁢vodou a povařte do měkkosti rajčat.
  4. Poté polévku rozmixujte ​pomocí tyčového mixéru. ⁢Přidejte vařený černý fazole a rajčatový protlak. ‍Dochutíme solí a‌ pepřem.
  5. Nechejte polévku provařit a podle ‍chuti dochuťte. Podávejte posypanou nasekanou petrželkou.