9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jednoduchá brazilská rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Zkusíte-li ochutnat ‌exotickou brazilskou rybí polévku, přinášíme vám jednoduchý recept, který vám umožní připravit tuto lahodnou a zdravou pochoutku sami doma. S její pikantní a chutnou kombinací mořských plodů,⁤ zeleniny ‍a koření si jistě ‌zamilujete tento tropický pokrm plný aromatických vůní a chutí. Nechte ‍se unést do⁣ světa brazilské kuchyně a​ připravte si tento jedinečný pokrm u vás doma!⁤

Suroviny:

  • 400g ⁤filé z bílé ryby
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 brambory
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l vývaru z​ rybího‌ fondu
  • sůl, ⁤pepř,⁢ paprika, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, rajčata, brambory, papriku a česnek.
  2. Přidejte rybí filé nakrájené na menší ⁤kousky a krátce restujte.
  3. Zalijte ⁤vším vývarem z rybího ⁢fondu a nechte vařit‍ asi 20 minut.
  4. Přidejte sůl, pepř, papriku a petržel a dochuťte ⁤podle chuti.
  5. Po ‍20 minutách je polévka hotová ‍a můžete podávat. Dobrou chuť!