9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pulled pork sandwich s coleslaw.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na pulled pork sandwich s křupavým coleslaw salátem. Tento oblíbený pokrm plný šťavnatého vepřového masa ⁢a osvěžující ‍zelí bude rozhodně lahodit vašim chuťovým buňkám. ⁣Nechte⁢ se unést chutí tohoto klasického kombinovaného sendviče!

Suroviny

  • 1 kg vepřového masa (plec nebo líčka)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ⁣lžíce papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce tmavého karamelového cukru
  • 1 ‌lahůdkový dortový houskový chléb
  • Na coleslaw:
  • ½ hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 100 ml majonézy
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička hořčičného semene

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu na maso. V misce smícháme papriku, kmín, sůl, cukr, ocet a karamelový cukr.
  2. Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a ⁤dáme do marinády. Necháme alespoň hodinu odležet.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na ⁣drobné kousky. ‍V hrnci rozehřejeme trochu oleje a ⁤osmahneme cibuli ‍s česnekem.
  4. Pak přidáme maso s marinádou a zalijeme trochou vody. Vše dusíme asi 2-3 ‍hodiny, nebo dokud maso není měkké a rozpadavé.
  5. Mezitím si připravíme coleslaw. ‌Zelí a⁣ mrkev nastrouháme‍ na jemno a smícháme s majonézou, octem, cukrem a hořčičným semenem.
  6. Po uvaření maso ‍vyndáme z hrnce a do omáčky přidáme můžeme přidat trochu suchého čerstvého koriandru.
  7. Dortové housky rozkrojíme, masem naplníme a ozdobíme coleslaw. Hotové ⁣pulled pork sandwich podáváme teplé. Dobrou chuť!