7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse s česnekovými krutony
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte​ lahodnou bouillabaisse ​s česnekovými krutony! ⁢Tento tradiční francouzský pokrm plný mořských plodů a aromatických bylinek je ⁣skvělou volbou pro milovníky ⁣mořských specialit. Připravte si ho doma a ⁣dopřejte⁢ si luxusní‌ chuťový zážitek. S ⁣naším receptem na bouillabaisse ⁣s česnekovými krutony to bude ⁣hračka!

Suroviny

  • 500 ‌g různého mořského rybího masa (treska, losos, mořský​ vlk, atd.)
  • 500 g mořských plodů (krevety, mušle, ‍chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 ⁣stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 šálek bílého vína
  • 1/4‍ šálku ⁤olivového oleje
  • sůl, ⁢pepř,⁣ šafrán, petržel

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno‌ nakrájenou‌ cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata ⁢a dusíme 5⁣ minut.
  3. Přilijeme víno a⁣ necháme ​zredukovat.
  4. Přilijeme rybí​ vývar, osolíme, opepříme ‌a přidáme šafrán.
  5. Povaříme 15 ‌minut, poté přidáme nakrájené ryby ⁢a‍ mořské plody.
  6. Vše vaříme dalších 10-15 ⁣minut, dokud‍ ryba není hotová.
  7. Podáváme s česnekovými krutony a posekanou petrželí. Dobrou chuť!