7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou bouillabaisse s česnekovými krutony! Tento tradiční francouzský pokrm plný mořských plodů a aromatických bylinek je skvělou volbou pro milovníky mořských specialit. Připravte si ho doma a dopřejte si luxusní chuťový zážitek. S naším receptem na bouillabaisse s česnekovými krutony to bude hračka!
Suroviny
- 500 g různého mořského rybího masa (treska, losos, mořský vlk, atd.)
- 500 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 l rybího vývaru
- 1 šálek bílého vína
- 1/4 šálku olivového oleje
- sůl, pepř, šafrán, petržel
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme 5 minut.
- Přilijeme víno a necháme zredukovat.
- Přilijeme rybí vývar, osolíme, opepříme a přidáme šafrán.
- Povaříme 15 minut, poté přidáme nakrájené ryby a mořské plody.
- Vše vaříme dalších 10-15 minut, dokud ryba není hotová.
- Podáváme s česnekovými krutony a posekanou petrželí. Dobrou chuť!