6. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí s thajskou bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Thajské hovězí s bazalkou je lahodným receptem plným ‌exotických chutí a vůní. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept‍ a dopřejte si chuťový zážitek z thajské kuchyně ⁤přímo u vás doma. Sypička ​aromatické bazalky dodává jídlu unikátní chuť⁤ a ‌vůni, která vás ⁤okouzlí hned při prvním soustu. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (nakrájeného na nudličky)
  • 2 lžíce ​sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 ⁤stroužky česneku‍ (nasekaného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 červená paprika‍ (nakrájená na plátky)
  • 1 hrst čerstvé thajské‌ bazalky
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na⁣ něm cibuli a‌ česnek.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud maso není‍ propečené.
  3. Přilijeme sójovou omáčku,⁤ rybí omáčku a přidáme cukr. ⁣Promícháme.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a dusíme, dokud ⁣není paprika měkká.
  5. Na závěr přidáme čerstvou thajskou bazalku a promícháme, necháme⁣ chvíli provařit.
  6. Smažené maso podáváme s rýží.