5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí maso vařené vínem a bylinkami. Tento jednoduchý a chutný pokrm bude skvělou volbou pro každou příležitost. Podle receptu připravíte šťavnaté kuřecí kousky podušené v aromatickém vínu a dochucené čerstvými bylinkami. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml bílého vína
- Čerstvé bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel)
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
- V hrnci zahřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
- Přidejte k nim kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran, dokud nezežloutne.
- Po chvíli zalijte maso bílým vínem a nechte vroucí na mírném plameni asi 20 minut.
- Přidejte čerstvé bylinky, sůl a pepř podle chuti a nechte vařit ještě 10 minut.
- Po uvaření maso vyndejte a podávejte s rýží nebo bramborem a zalité omáčkou z hrnce.