5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille z provensálských bylinek
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento ⁤recept na lahodnou a aromatickou ratatouille ⁣z⁣ provensálských bylinek. ⁢Skvělá kombinace ​zeleniny a ⁤bylinek vám přinese​ skvělou ⁤chuť a pocit tepla a sluníčka Francie. ‌Ideální pokrm pro​ letní večeři ⁤plný francouzského kouzla! Navštivte naše stránky a​ podívejte se, jak to udělat!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 cukety
  • 2⁢ baklažány
  • 4 ‌rajčata
  • 4 stroužky ⁢česneku
  • 1 plechovka ‌krájených⁣ rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • 1 ⁣lžíce sušených provensálských bylinek
  • Na⁤ podávání: sýr parmazán a čerstvá bazalka

Postup

  1. Na ​pánvi ​si orestujeme ‌nakrájenou ‍cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené⁢ papriky,⁢ cukety⁢ a‍ baklažány. Dusíme asi 10 minut.
  2. Přidáme nakrájená rajčata,​ prolisovaný⁢ česnek a krájená rajčata z plechovky. Vaříme asi 20 minut.
  3. Přidáme‍ olivový olej, provensálské bylinky, sůl a⁣ pepř. ‍Promícháme a necháme chvíli ⁢povařit.
  4. Hotové ratatouille podáváme posypané strouhaným⁣ parmazánem a ozdobíme čerstvou⁣ bazalkou.