4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Sate ajam, neboli vyprážené kuřecí špízy, jsou tradiční indonéské pokrm, který určitě potěší všechny milovníky exotických chutí. Vychutnejte si jemné kousky kuřecího masa, namočené v lahodné marinádě a grilované na špízech. Sate ajam je perfektní volbou pro letní grilování nebo nevšední večeři s blízkými. Podívejte se na náš recept a pusťte se do přípravy těchto chutných špízů ještě dnes!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku, prolisované
- sůl a pepř podle chuti
- dřevěné špízy, namočené ve vodě
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, olej, med, zázvor, česnek, sůl a pepř v mísce a vložte do ní nakrájená kuřecí prsa. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc) v lednici.
- Zahřejte gril nebo grilovací pánev a připravte špízy.
- Nasaděte marinovaná kuřecí prsa na špízy a zpříjemněte je podle potřeby. Grilujte špízy z obou stran, dokud nejsou kuřecí kousky zlatavě hnědé a upečené (cca 10-15 minut).
- Hotové sate ajam servírujte s rýží a omáčkou na vaši chuť.