4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s čerstvou bazalkou a šťavnatým česnekem. Tento recept je rychlý, jednoduchý a plný chutí, které zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Vychutnejte si ji jako přílohu k těstovinám nebo jako omáčku k pečenému masu. S touto omáčkou získáte jednoduchý a zároveň výjimečný pokrm, který si zamilujete!
Suroviny
- 500g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- Čerstvá bazalka
- Sůl a pepř
Postup
- Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek, rajčata nakrájejte na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 1 minutu.
- Přidejte nakrájená rajčata, přisypte cukr a osolte a opepřete podle chuti.
- Vše dusíme na mírném ohni asi 20 minut, občas promícháváme.
- Před podáváním přidejte nasekanou čerstvou bazalku a promíchejte.
- Omáčku můžete servírovat k těstovinám nebo jako přílohu k masu.