4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe a coco je tradiční brazilské rybí jídlo z kokosového mléka, rajčat a palmového oleje. Tento lahodný recept kombinuje exotické chutě s čerstvým mořským plodem a je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Vyzkoušejte tento jednoduchý a bohatý pokrm plný exotických chutí doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600g filetu trenýžkového (pstruží), pokrájeného na kolečka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 2 rajčata, nakrájená na kostky
- 400ml kokosového mléka
- Šťáva z 1 limetky
- 1 lžička koriandru
- 1 čajová lžička sladké papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na rozohriatom oleji osmahneme cibuľu a cesnak, až sa zídejú.
- Pridáme papriky a rajčatá, miešame a dusíme asi 5 minút.
- Potom pridáme kokosové mlieko, limetkovú šťávu, koriander, sladkú papriku, soľ a korenie. Pomaly povaríme.
- Pridáme kúsky ryby a varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, kým ryba nie je hotová.
- Podávame s ryžou alebo pečivom.