4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Moqueca de peixe a coco.
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe a coco je tradiční brazilské rybí jídlo z kokosového mléka, rajčat a palmového ⁢oleje. Tento lahodný recept kombinuje exotické chutě ‌s čerstvým mořským ⁣plodem a je skvělou⁢ volbou pro milovníky mořských plodů.⁢ Vyzkoušejte tento jednoduchý a ​bohatý pokrm plný exotických ​chutí doma a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600g ​filetu trenýžkového (pstruží), pokrájeného​ na kolečka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ⁣cibule, nakrájená‌ na kostky
  • 3 stroužky česneku,​ nakrájené na plátky
  • 1‍ červená paprika,​ nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na ‍proužky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostky
  • 400ml kokosového mléka
  • Šťáva z ⁢1 limetky
  • 1 ‍lžička koriandru
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • Soľ ⁣a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na rozohriatom oleji osmahneme ‌cibuľu a ⁢cesnak, až sa zídejú.
  2. Pridáme⁣ papriky a ​rajčatá, miešame a‍ dusíme asi 5 minút.
  3. Potom ‍pridáme‍ kokosové mlieko, limetkovú šťávu, koriander, sladkú papriku, soľ‌ a korenie. ‍Pomaly povaríme.
  4. Pridáme kúsky ryby a varíme na miernom ohni​ asi 10-15 minút, kým ryba nie ‍je hotová.
  5. Podávame s ryžou alebo pečivom.