1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradicionální francouzskou rybí polévku Bouillabaisse s chrumkavým česnekovým tostem. Skvělá kombinace mořských plodů a aromatičkých bylinek, které udělají z vašeho oběda nezapomenutelný zážitek. Podívejte se na náš snadný recept a uvařte si ho doma!
Suroviny
- 500 g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 500 ml rybího vývaru
- 1 fenykl
- špetka safránu
- sůl, pepř
- čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte nakrájený fenykl a restujte ho do změknutí.
- Přidejte rajčata, rybí vývar a špetku safránu. Vařte asi 15 minut.
- Přidejte na kousky nakrájené ryby a vařte 10-15 minut, dokud ryby nejsou hotové.
- Případně dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku.
Česnekový toast
- 1 bageta
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
Postup
- Nakrájejte bagetu na plátky a opečte je v troubě nebo na pánvi.
- Oloupejte česnek a rozšťavněte ho na plátky.
- Po upečení bagety potřete každý plátek česnekem, pokapejte olivovým olejem a posypte solí.

