29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš chutný recept na tradiční francouzskou ratatouille s domácí bublaninou z brambor. Skvělá kombinace voňavých a šťavnatých zeleninových ingrediencí s křupavou vrstvou z brambor, která váš hlad určitě potěší. Sledujte náš jednoduchý recept a užívejte si lahodnou a zdravou večeři.
Suroviny
- 1 veľká cibula
- 2 papriky (červená a žltá)
- 2 baklažány
- 3 paradajky
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- soľ a čierny korenie
- 250 g bublaniny z brambor
Postup
- Na rozohriaty olej opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme nakrájané papriky a necháme dusiť, kým nezmäknú.
- Potom pridáme nakrájané baklažány a paradajky a za stáleho miešania dusíme ďalších 10-15 minút.
- Pridáme nasekanú bazalku a dochutíme soľou a korením.
- Bublaninu z brambor nakrájame na kocky a opečieme na panvici.
- Servírujeme ratatouille s grilovanou bublaninou z brambor.