28. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné hovězí rendang s rýží, tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a koření. Tento recept vám přinese nezapomenutelný zážitek a chuťovou explozi. Podívejte se na náš snadný recept a pusťte se do vaření ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa (krkovička nebo roštěnka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2-3 cm zázvoru
- 2 chilli papričky
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce tamarindové šťávy
- 1 lžíce cukru
- Sojová omáčka, sol, pepř
Postup
- Nejprve nakrájejte maso na menší kousky, cibuli nasekejte a česnek, zázvor a chilli nadrobno nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek, zázvor a chilli, až cibule změknou.
- Přidejte hovězí maso a za občasného míchání osmažte maso z každé strany, dokud není zezlátnuté.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidejte tamarindovou šťávu, cukr a dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
- S rendangem podávejte vařenou rýži a můžete ozdobit nasekanou koriandrem.