28. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí rendang s rýží
zdroj: Recepty 24/7

⁢Vyzkoušejte lahodné ⁤hovězí rendang s rýží, tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a koření. Tento⁢ recept vám přinese nezapomenutelný zážitek a chuťovou explozi. ​Podívejte se na náš snadný recept a pusťte se do⁢ vaření ještě dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího ⁤masa (krkovička nebo roštěnka)
  • 2​ cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2-3 cm zázvoru
  • 2 ​chilli papričky
  • 400ml kokosového⁢ mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce tamarindové šťávy
  • 1 lžíce ‍cukru
  • Sojová omáčka, sol,​ pepř

Postup

  1. Nejprve nakrájejte⁢ maso na menší ⁢kousky, cibuli nasekejte a česnek, zázvor a chilli nadrobno‍ nasekejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a ​osmažte cibuli, česnek, ‌zázvor⁣ a chilli, až cibule změknou.
  3. Přidejte ⁤hovězí maso a za občasného míchání osmažte maso z každé strany, dokud⁤ není zezlátnuté.
  4. Přilijte ⁤kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud maso není​ měkké.
  5. Přidejte tamarindovou ‍šťávu, cukr a dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
  6. S rendangem​ podávejte ⁣vařenou‌ rýži a můžete ozdobit nasekanou koriandrem.