25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte veganskou verzi tradičního jídla - pikantní cizrnu se zeleninou. Tento lahodný recept plný vlákniny a bílkovin je rychlý a snadný k přípravě. Ideální volba pro milovníky zdravých a chutných pokrmů. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a cuketu a necháme chvíli restovat.
- Přidáme cizrnu z plechovky s nálevem a promícháme.
- Přidáme koření – kurkumu, koriandr, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř podle chuti.
- Podle potřeby můžeme přidat trochu vody a necháme cizrnu dusit a dochutit.
- Servírujeme teplou s přílohou dle vlastní chuti např. s krájeným chlebem