25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Veganská cizrna se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte veganskou verzi⁢ tradičního jídla ​- pikantní cizrnu ‍se zeleninou. Tento lahodný recept plný vlákniny a bílkovin​ je rychlý a snadný k přípravě. Ideální ⁢volba pro milovníky zdravých a chutných pokrmů. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté ​​kurkumy
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1‌ lžička sladké ‌papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na olivovém ‌oleji nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a​ cuketu⁢ a⁤ necháme chvíli‍ restovat.
  3. Přidáme cizrnu z plechovky s nálevem a ⁤promícháme.
  4. Přidáme koření – kurkumu, koriandr, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř podle chuti.
  5. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody a necháme cizrnu dusit a dochutit.
  6. Servírujeme teplou s přílohou dle vlastní chuti např. s krájeným chlebem