25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s hříbky je bohatý a chutný recept, který pochází z francouzské kuchyně. Maso se dusí ve víně s aromatickými bylinkami a zeleninou, dokud není měkké a šťavnaté. Hříbky pak dodávají receptu jemnou chuť a texturu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si jedinečnou kombinaci chutí.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 200 g hříbků
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zprudka zezlatit.
- Přidáme nadrobno nakrájený česnek a na kolečka nakrájené mrkve.
- Podlijeme červeným vínem a necháme chvilku vařit.
- Přidáme nakrájené hříbky, zalijeme vývarem a přidáme rajčatový protlak.
- Kořeníme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
- Necháme dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Podáváme s rýží nebo bramborami.