25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zážitek z exotické Indonésie si můžete dopřát i doma s receptem na tradiční indonéské bakso – masové kuličky plné chutí a vůní. Připravte si jednoduché a lahodné jídlo, které si zamilujete na první sousto.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 100g tapiokové mouky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 litr hovězí vývar
- Variace: nakrájené zeleniny (např. špenát, celer, mrkev)
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, tapiokovou mouku, nasekaný česnek, vejce, sůl, pepř, cukr a kmín. Dobře promíchejte.
- Ve vroucím vývaru vytvořte malé kuličky z masa a vařte je asi 10 minut, nebo dokud nejsou uvařené.
- Pokud chcete přidat zeleninu, dejte ji do vývaru spolu s masovými kuličkami a vařte je společně.
- Bakso můžete podávat samostatně nebo s rýží nebo nudlemi.