24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kořeněná zapečená cuketa s quinoou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept ⁤na kořeněnou zapečenou ⁣cuketu s quinoou, který spojuje zdravou quinou ⁤s⁢ chutnou zeleninou. Jednoduché⁤ a rychlé příprava přinese do vaší⁢ kuchyně nové ⁢chuťové zážitky plné aromatických koření a zdravých ingrediencí. S ⁢chutí přidáme ‍trochu exotiky do vašeho jídelníčku!

Suroviny

  • 1 velká cuketa
  • 1 hrnek⁤ quinoi
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička ‌mleté ‍papriky
  • 1 lžička⁤ kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Quinou si uvaříme podle návodu na ​obalu‍ a necháme​ vychladnout.
  2. Cuketu omyjeme,​ oloupeme a nakrájíme ⁢na kolečka.
  3. Rajčata nakrájíme⁤ na plátky, cibuli a ‍česnek⁤ nasekáme nadrobno.
  4. Na pánvi si ​rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli a ​česnek.
  5. Přidáme nakrájenou ⁢cuketu, rajčata, mletou papriku, kmín, ‌sůl a pepř a⁤ restujeme‌ do měkka.
  6. V míse smícháme uvařenou quinou‌ s ⁣restovanou zeleninou.
  7. Směs přendáme do⁣ zapékací⁢ misky a zapečeme v troubě předehřáté⁤ na 180‍ stupňů asi ⁣20⁢ minut.
  8. Po upečení můžeme posypat čerstvou nasekanou petrželkou a podávat.