23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Quinua s grilovanou zeleninou je zdravá a chutná vegeatriánská varianta oblíbeného pokrmu. Quinua je bohatý zdroj bílkovin a zelenina dodá jí lahodnou chuť. Podívejte se na náš recept a přesvědčte se sami, jak jednoduché a chutné může být spojení quinuy a grilované zeleniny.
Suroviny
- 1 šálek quinuy
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 baklažán
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Quinuu dobře opláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody a přidejte quinuu. Vařte podle návodu na obalu, obvykle cca 15-20 minut.
- Mezitím připravte zeleninu. Cuketu, papriku a baklažána nakrájejte na plátky a rajčata na čtvrtky. Česnek nasekejte na drobno.
- Na rozpálené pánvi nebo grilu osmažte zeleninu s trochou olivového oleje do měkka. Přidejte sůl, pepř a nasekaný česnek podle chuti.
- Hotovou quinuu smíchejte se zeleninou a podávejte teplé.