21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Květákové buffalo křidélka
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept ⁣na květáková buffalo křidélka‌ je‍ skvělou bezmasou ‍alternativou⁤ k ⁤tradičnímu pokrmu. Květákové ‍růžičky jsou ⁤obaleny v‍ pikantním těstíčku a poté‍ pečeny⁣ do zlatava.⁢ Tato chutná a zdravá varianta buffalo křidélek je ideální jako teplý snack‍ nebo hlavní chod. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, ⁣že květákové ⁤buffalo⁤ křidélka​ si zamilujete!

Suroviny

  • 1‍ menší‍ hlava květáku
  • 1 ⁢šálek mouky
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 šálek ⁢rostlinného mléka
  • 1 lžíce octa
  • 1‍ lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 ⁤lžička soli
  • 1/2 šálku ostré omáčky (např. ⁣buffalo omáčka)

Postup

  1. Na začátku si ‍předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Květák ‌rozdělíme na ⁤menší‌ kousky, které připravíme‍ na obalení.
  3. V jedné ⁢míse‌ smícháme ⁢mouku, strouhanku, rostlinné mléko, ocet, česnekový prášek, cibulový ⁤prášek, papriku a sůl.
  4. Květákové kousky obalíme v ⁢připravené směsi a‍ položíme​ je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Péct v troubě asi 25-30 minut,⁢ dokud nejsou křupavé ‌a zlatě hnědé.
  6. Mezitím si připravíme ostrou omáčku,⁢ do které namočíme hotové⁢ květákové křidélka.
  7. Podáváme s dipovací omáčkou a čerstvou ⁤zeleninou.