21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na květáková buffalo křidélka je skvělou bezmasou alternativou k tradičnímu pokrmu. Květákové růžičky jsou obaleny v pikantním těstíčku a poté pečeny do zlatava. Tato chutná a zdravá varianta buffalo křidélek je ideální jako teplý snack nebo hlavní chod. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že květákové buffalo křidélka si zamilujete!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 1 šálek mouky
- 1 šálek strouhanky
- 1 šálek rostlinného mléka
- 1 lžíce octa
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku ostré omáčky (např. buffalo omáčka)
Postup
- Na začátku si předehřejeme troubu na 200°C.
- Květák rozdělíme na menší kousky, které připravíme na obalení.
- V jedné míse smícháme mouku, strouhanku, rostlinné mléko, ocet, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku a sůl.
- Květákové kousky obalíme v připravené směsi a položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Péct v troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou křupavé a zlatě hnědé.
- Mezitím si připravíme ostrou omáčku, do které namočíme hotové květákové křidélka.
- Podáváme s dipovací omáčkou a čerstvou zeleninou.