19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Květákové karbanátky se sladkou bramborovou kaší.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chuťovou‍ explozí květákových karbanátků spojenou s krémovou​ sladkou bramborovou kaší. Tento‌ recept je⁣ skvělou volbou pro milovníky zdravé⁣ a chutné kuchyně. Vyzkoušejte ho ⁣ještě dnes!

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 2‌ brambory
  • 1 ⁣cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte květák na jemno a dejte ho do hrnce‍ se⁢ vařící‍ osolenou‍ vodou. ⁢Vařte asi 5 minut, ‌než změkne.
  2. Olejma chvilku osmahněte nasekanou⁢ cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte je ⁢do ⁢hrnce vařit do ​měkka. Poté je sceďte a rozmixujte na kaši.
  4. V míse smíchejte uvařený květák​ s cibulí,​ česnekem, vejcem, ‌sůlí a pepřem. Vzniklou směs formujte do karbanátků a obalte je ve strouhance.
  5. Smažte⁣ karbanátky na rozpáleném oleji⁢ z obou stran dozlatova.
  6. Servírujte s bramborovou kaší a můžete podávat s čerstvou zeleninovou oblohou.