19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinská kuřecí empanada recept
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská kuřecí empanada recept: Vyzkoušejte tuto lahodnou argentinskou variaci empanady s křupavým těstem a pikantní náplní z kuřecího masa, cibule a‌ koření. Skvělá⁤ chuťová kombinace, která vás okouzlí⁢ na první ochutnání!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky ⁢česneku, prolisované
  • 1 červená paprika nakrájená ‍na malé kousky
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • sůl a pepř podle ⁢chuti
  • 2 pláty listového‍ těsta

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli⁣ a česnek, přidejte kuřecí maso a restujte, dokud maso není propečené.
  2. Přidejte ‍papriku, papriku, kmín, chilli‍ prášek, sůl a pepř a smažte asi 5 minut.
  3. Nechejte směs vychladnout.
  4. Rozkrojte listové ⁣těsto na ​menší čtverce.
  5. Na každý⁢ čtverec dejte lžíci nádivky s kuřecím masem a zatlačte okraje těsta vidličkou.
  6. Polejte empanady⁣ olejem a pečte v troubě ​vyhřáté na 180 stupňů, dokud nejsou zlatavé.
  7. Po upečení nechte empanadas chvíli vychladnout a podávejte ⁣teplé.