19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Květákové karbanátky se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‌ tento zdravý a ‍chutný⁣ recept na⁢ květákové karbanátky se špenátem. Snadno připravitelné⁤ jídlo plné vlákniny a živin,​ které potěší celou rodinu. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky ​tradičního ‌kuchaření. Navíc je to skvělý ⁤způsob, jak skrýt⁤ zeleninu před​ těmi nejmenšími. Podívejte se⁢ na⁢ recept na našem webu⁣ a vyzkoušejte ho hned dnes!

Suroviny

  • 1 ‌menší ​květák
  • 200 ‍g ‍špenátu
  • 2​ vajíčka
  • strouhanka
  • sůl,‍ pepř, ‍mletý kmín
  • olej ‌na smažení

Postup

  1. Květák​ omyjeme a ⁣nakrájíme na ⁤menší ⁣kousky. Vaříme ⁣v‌ osolené vodě do měkka,⁤ asi⁢ 15 ​minut.
  2. Ve druhém hrnci⁣ uvaříme ‍špenát. Nakrájíme‌ ho a asi 5 minut‍ ho opékáme na pánvi.
  3. Uvařený květák utlučeme vidličkou, přidáme⁤ špenát, dva rozšlehané vajíčka a dochutíme⁤ solí, pepřem a mletým kmínem.
  4. Z‍ vzniklé směsi tvarujeme ‌karbanátky, obalujeme v mouce a​ smažíme na rozpáleném‌ oleji​ dozlatova.
  5. Podáváme například⁣ s ​bramborovou kaší nebo rýží a zakápneme šťávou z citronu.