19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento zdravý a chutný recept na květákové karbanátky se špenátem. Snadno připravitelné jídlo plné vlákniny a živin, které potěší celou rodinu. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky tradičního kuchaření. Navíc je to skvělý způsob, jak skrýt zeleninu před těmi nejmenšími. Podívejte se na recept na našem webu a vyzkoušejte ho hned dnes!
Suroviny
- 1 menší květák
- 200 g špenátu
- 2 vajíčka
- strouhanka
- sůl, pepř, mletý kmín
- olej na smažení
Postup
- Květák omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme v osolené vodě do měkka, asi 15 minut.
- Ve druhém hrnci uvaříme špenát. Nakrájíme ho a asi 5 minut ho opékáme na pánvi.
- Uvařený květák utlučeme vidličkou, přidáme špenát, dva rozšlehané vajíčka a dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.
- Z vzniklé směsi tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Podáváme například s bramborovou kaší nebo rýží a zakápneme šťávou z citronu.