17. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejský pokrm – kimchi s fermentovanými zelenými paprikami. Tento lahodný pokrm je plný chutí a zdravých probiotik. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si výjimečnou lahůdku doma!
Suroviny
- 500g zelených paprik
- 100g mrkve
- 50g cibule
- 2 stroužky česneku
- 30g červené papriky
- 30g zázvoru
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce cukru
Postup
- Papriky, mrkev, cibuli, česnek a zázvor nakrájejte na tenké plátky.
- Smíchejte zelené papriky, mrkev, cibuli, česnek, zázvor a červenou papriku v míse.
- Přidejte sůl a cukr a důkladně promíchejte.
- Naplňte skleněné nádoby zelenou paprikou a zeleninovou směsí a pevně uzavřete víčkem.
- Nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2 až 3 dnů.
- Po dokončení fermentace můžete kimchi použít jako přílohu nebo přidat do různých pokrmů.