17. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada s masem je lahodný pokrm z listového těsta plněný šťavnatým masovým náplní. Tento recept vás okouzlí autentickou chutí argentinské kuchyně a bude skvělou volbou pro milovníky exotických pokrmů. Vyzkoušejte připravit tuto chutnou empanadu doma a dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek.
Suroviny:
- 300g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 30g rozinek
- 1 vejce
- 1 lžička kumínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- rolníkové těsto
Postup:
- Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a papriku.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a orestujeme ho.
- Přidáme rozinky, kumín, papriku, sůl a pepř a necháme provřít.
- Na stole rozválíme rolňkové těsto a nakrájíme ho na kruhy.
- Na každý kruh dáme lžíci připravené směsi se masem.
- Okraje těsta zahneme a vytvoříme typický tvar empanady.
- Namícháme vejce a potřeme jím empanady.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.