17. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinská empanada s masem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská empanada s masem​ je⁣ lahodný pokrm z listového těsta plněný šťavnatým masovým náplní. Tento recept vás okouzlí autentickou chutí argentinské kuchyně a bude skvělou volbou pro milovníky exotických pokrmů. Vyzkoušejte připravit tuto chutnou empanadu doma a dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 300g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 30g rozinek
  • 1 vejce
  • 1 lžička kumínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř​ podle‍ chuti
  • rolníkové ⁣těsto

Postup:

  1. Na⁣ pánvi osmahneme nasekanou cibuli a papriku.
  2. Přidáme nakrájené⁢ hovězí maso a orestujeme ho.
  3. Přidáme rozinky, ⁣kumín, ​papriku, sůl⁢ a pepř​ a‍ necháme provřít.
  4. Na stole rozválíme ​rolňkové těsto a nakrájíme ho na kruhy.
  5. Na každý kruh ⁤dáme lžíci připravené směsi se masem.
  6. Okraje těsta zahneme a vytvoříme typický tvar empanady.
  7. Namícháme vejce a potřeme jím empanady.
  8. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.