14. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hummus s pečenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

⁣Vyzkoušejte lahodný recept ⁢na hummus​ s pečenou‍ zeleninou, který je plný chuti‌ a⁢ zdraví. Tento jednoduchý⁢ recept kombinuje krémový ‌hummus s ​křupavou a aromatičkou pečenou zeleninou, která⁤ dodá jídlu nepřehlédnutelnou chuť a vůni.⁢ Skvělá volba pro všechny milovníky ⁢zdravého ⁣a chutného ⁤jídla. Zajisté‍ si tento pokrm oblíbíte!

Suroviny

  • 1⁣ plechovka‍ cizrny
  • 2 papriky (červená‌ a žlutá)
  • 1 baklažán
  • 2 stroužky‍ česneku
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Kumin
  • Citrónová šťáva

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na ⁤200°C.
  2. Papriky a​ baklažán umyjte,⁣ osušte a ⁢nakrájejte na ‍menší kousky.
  3. Na⁤ plech dejte papriky,⁣ baklažána ⁣a celé stroužky⁣ česneku​ a zakápněte ‍olivovým olejem. Osolte, ⁣opepřete ​a přidejte kumin.
  4. Plec s⁤ pečícím‍ papírem dejte do trouby a pečte asi ⁤30 minut, dokud zelenina nezměkne a zezlátnou.
  5. V mixéru smíchejte cizrnu (společně s tekutinou z konzervy), pečenou zeleninu⁣ a stroužky česneku (předem oloupané).⁣ Přidejte trochu citrónové šťávy a⁤ ještě​ jednou rozmixujte⁣ a dochuťte podle chuti ‌solí, pepřem a kuminem.
  6. Hotový hummus ‍servírujte s křupavým ‍chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.