13. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Třeboňský kapr s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Třeboňský kapr ⁤s bramborem je tradiční⁢ české jídlo, které ⁢obohacuje váš jídelníček v chladných​ podzimních dnech. Naše receptura ‌vám ukáže, ⁢jak jednoduše a rychle připravit lahodný kapr s křehkým bramborem. Vaše ‌chuťové⁢ buňky se určitě budou těšit na tuto lahůdku! Sledujte ‌náš krok za‌ krokem recept a nechte ⁢se unést třeboňskými chutěmi.

Suroviny

  • 1 kapr (cca 2-3 kg)
  • 4 ⁢velké brambory
  • 2 ‌cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 citron
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej

Postup

  1. Kapr se očistí, zbaví šupin, vykuchá a natře se ‌solí, pepřem a ​majoránkou.
  2. Cibule se oloupou a nakrájí se ⁢na kolečka. Brambory se oloupou a nakrájí se na ⁢plátky.
  3. V pekáči⁣ se rozehřeje trochu oleje a položí se na něj kapr. Okolo se rovnoměrně rozloží cibule, brambory a⁤ stroužky prolisovaného česneku.
  4. Potravina se podlijeme vodou a pečeme​ v troubě předehřáté na 180°C ‌asi 1,5 hodiny.
  5. Po ⁢položení na⁢ talíř se kapr pokapá citronovou šťávou‌ a ozdobí se nasekanou petrželkou.